Den här webbsidan handlar om bollsporter som lagsport, det vill säga där man aldrig spelar individuellt utan bara tillsammans med andra mot ett motståndarlag. Bollsporter är bra träning för främst kondition och koordination, och det ger många hälsovinster såväl fysiskt och psykiskt. Lagsporter har en positiv inverkan på främst det psykiska välmåendet. Man lär sig att lita på andra och själv ta ansvar och bygga upp en ledarskapsförmåga, egenskaper som är av stor vikt både i skola, på jobb och i privatlivet. Idrott är därför ett värdefullt inslag i de allra flesta människors liv. Med tillgång till relevant information är det inte svårt att börja idrotta. Fokus ligger på idrott för ungdomar, men informationen har relevans även för vuxna.

BK Salem erbjuder både generell information om de vanligaste boll- och lagsporterna, och vad som krävs vid utövandet av dessa. Ställs det höga eller låga fysiska krav vid sporten? Vad för slags utrustning behövs? Det är bland annat sådana frågor som besvaras på webbsidan.

Det tillhandahålls också information som är av vikt då man funderar på att gå med i en idrottsklubb och börja idrotta på allvar. Därför presenteras generell information om träningsfrekvens, resor och resekostnader, tävlingar, träningskläder och utrustning. Allt för att underlätta valet av idrottsklubb och sport.

På BK Salem kan man också finna information om sportprofiler, som är kända för sitt deltagande i olika lagsporter. Tanken är att man ska inspireras av deras bragder och inse att alla människor måste börja någonstans, även världskända spelare. Ingen föds världsbäst, utan det är passion och hård träning som är ingredienserna i framgångsreceptet. Även om man tävlar för att ha kul, och inte för att vinna, så kan sportprofilerna och deras framgångssagor inspirera till att kämpa lite extra under träningen.